Συνταγές Ψάρια
Φρουτένια ψαροσούπα μπακαλιάρου
- Χαράζουμε σταυρωτά τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα ρολό ψαριού επάνω στα λαχανικά. Προσθέτουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρδαμο, το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για 20’. Αφαιρούμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20’.
- Βγάζουμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ.
- Σουρώνουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε όσο χρειάζεται στον πολτό λαχανικών, για να πετύχουμε τη βελουτέ υφή.
- Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα σε βαθύ πιάτο και στο κέντρο του τοποθετούμε ένα ρολό φιλέτο μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε πιπέρι καγιέν.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία μπακαλιάρο ρολό φιλέτο PESCANOVA
- 500 γρ. γλυκιά κολοκύθα
- κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 300 γρ. σελινόριζα
- κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- 2 πατάτες
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 φύλλα αρμπαρόριζα
- 3 ½ λίτρα περίπου νερό
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κουτ
- γλυκού τριμμένο κάρδαμο
- χυμός από 1 λεμόνι