Φρουτένια ψαροσούπα μπακαλιάρου

Συνταγές Ψάρια

Φρουτένια ψαροσούπα μπακαλιάρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη

Χαράζουμε σταυρωτά τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Τοποθετούμε τα φιλέτα ρολό ψαριού επάνω στα λαχανικά. Προσθέτουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρδαμο, το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με νερό.

Βράζουμε για 20’. Αφαιρούμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20’.

Βγάζουμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ.

Σουρώνουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε όσο χρειάζεται στον πολτό λαχανικών, για να πετύχουμε τη βελουτέ υφή.

Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα σε βαθύ πιάτο και στο κέντρο του τοποθετούμε ένα ρολό φιλέτο μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε πιπέρι καγιέν.

8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales 8 comensales
Συνταγή για 8 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία μπακαλιάρο ρολό φιλέτο PESCANOVA
  • 500 γρ. γλυκιά κολοκύθα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 300 γρ. σελινόριζα κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 2 πατάτες
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 4 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 3 ½ λίτρα περίπου νερό
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο κάρδαμο
  • Χυμός από 1 λεμόνι