Μπακαλιάρος με αρωματικό βούτυρο βασιλικού, πάνω σε χόρτα εποχής

Συνταγές Ψάρια

Μπακαλιάρος με αρωματικό βούτυρο βασιλικού, πάνω σε χόρτα εποχής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη
  1. Για τα χόρτα
    Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Τα στραγγίζουμε και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  2. Για το αρωματικό βούτυρο
    Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το βούτυρο μαζί με τον βασιλικό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, για να σφίξει.
  3. Για τον μπακαλιάρο
    Σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψάρι για ½ λεπτό από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από το ψάρι , σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για 2 λεπτά, για αχνιστό ψάρι.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 πακέτο φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 15 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • ½ ποτηράκι κρασί λευκό
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. βλήτα βρασμένα
  • 250 γρ. σέσκουλα βρασμένα