Συνταγές Θαλασσινά
Γάμπαρη σχάρας με γκρεμόλατα μυρωδικών και άγριο ρύζι
- Για την γκρεμόλατα μυρωδικών
Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε το μαϊντανό μαζί με τα ξύσματα, το λέμονγκρας, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ομογενοποιούμε και έχουμε μια υφή σαν πέστο. - Για το ρύζι
Σε τηγάνι αναθερμαίνουμε το ρύζι με το ζωμό λαχανικών, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε με μία κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα. - Για τις γαρίδες
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά και μαρινάρουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Σε τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες και από τις 2 μεριές, για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το σφηνάκι κρασί και προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
- ½ κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 3 κ.σ. ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. ρύζι (άγριο και λευκό), βρασμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμμένη
- 100 ml ζωμό λαχανικών