Συνταγές Θαλασσινά
Χταπόδοσαλατα πρωτόβγαλτη
- Βάζουμε το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
- Παράλληλα, αποφλοιώνουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε σε κύβους και βράζουμε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το χταπόδι.
- Τέλος, πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε το ανακάτεμα, δίνοντας συνοχή στη χταποδοσαλάτα μας.
- Απλώνουμε επάνω σε ψωμί της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
- 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
- 3 φύλλα δάφνης
- 2 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- κομμένα σε ροδέλες
- μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
- 5 πιπεριές Φλωρίνης
- από βάζο,χυμός από 1 λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- πιπέρι