Χταπόδοσαλατα πρωτόβγαλτη

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδοσαλατα πρωτόβγαλτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
80 λεπτά
Εύκολη

Βάζετε το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό.

Βράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι, αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.

Παράλληλα, αποφλοιώνετε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβετε σε κύβους και βράζετε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν.

Σουρώνετε και αδειάζετε σε ένα μπολ.

Στο ίδιο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το χταπόδι.

Τέλος, πολτοποιείτε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύετε με το παραπάνω μείγμα.

Αλατοπιπερώνετε και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα, δίνοντας συνοχή στη χταποδοσαλάτα.

Απλώνετε επάνω σε ψωμί της αρεσκείας σας.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο,χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι