Γλώσσα φιλέτο στον φούρνο με λεμονάτα φασολάκια

Συνταγές Ψάρια

Γλώσσα φιλέτο στον φούρνο με λεμονάτα φασολάκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
10 λεπτά
Μέτρια

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τοελαιόλαδο.

Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτετε τα φασολάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Τοποθετείτε από πάνω τα φιλέτα γλώσσας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για 20-25 λεπτά.

Όταν τα φιλέτα γλώσσας και τα φασολάκια είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία φιλέτο γλώσσα Λιμάντα Pescanova
  • 300 γραμμάρια πράσινα φασολάκια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 100 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι