Συνταγές από την Αργυρώ
Γλώσσα με βελουτέ λαχανικών
Για τη σούπα
- Kαθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν.
- Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό ή ζωμό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
- Σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλή σήτα.
- Αν η σούπα είναι πολύ πυκνή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να αραιώσει.
Για τα φιλέτα
- Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε ολόγυρα.
- Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα καυτό τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλέτα.
- Ψήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και αναποδογυρίζουμε.
- Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα.
Για το σερβίρισμα
- Σερβίρουμε το πιάτο στήνοντας όρθια τα φιλέτα στη μέση του πιάτου και περιχύνουμε με τη βελουτέ λαχανικών ολόγυρα.
- Ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύτρες και σερβίρουμε αμέσως.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία φιλέτο γλώσσα PESCANOVA

- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 2 κλ. σέλερι
- 1 πατάτα μέτρια
- ½ σελινόριζα
- ½ πράσο
- 4 ντοματίνια
- 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Ελαιόλαδο και φύτρες για το σερβίρισμα