Γλώσσα με βελουτέ λαχανικών

Συνταγές από την Αργυρώ

Γλώσσα με βελουτέ λαχανικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
35 λεπτά
Εύκολη

Για τη σούπα

  • Kαθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά καρέ.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά σε φαρδιά κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καψαλιστούν.
  • Καλύπτουμε τα λαχανικά με νερό ή ζωμό.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  • Προσθέτουμε λεμόνι κατά βούληση.
  • Σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλή σήτα.
  • Αν η σούπα είναι πολύ πυκνή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να αραιώσει.

Για τα φιλέτα

  • Στεγνώνουμε πολύ καλά τα φιλέτα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Αλείφουμε ολόγυρα.
  • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα καυτό τηγάνι και προσθέτουμε τα φιλέτα.
  • Ψήνουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και αναποδογυρίζουμε.
  • Ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα  βότανα.

Για το σερβίρισμα

  • Σερβίρουμε το πιάτο στήνοντας όρθια τα φιλέτα στη μέση του πιάτου και περιχύνουμε με τη βελουτέ λαχανικών ολόγυρα.
  • Ραντίζουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με φύτρες και σερβίρουμε αμέσως.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Γλώσσα φιλέτο

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 2 κλ. σέλερι
  • 1 πατάτα μέτρια
  • ½ σελινόριζα
  • ½ πράσο
  • 4 ντοματίνια
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Ελαιόλαδο και φύτρες για το σερβίρισμα

 

Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.