Καλαμάρι, μαριναρισμένο σε λαδόξιδο, πάνω σε κους κους με μαύρες φάκες, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμάρι, μαριναρισμένο σε λαδόξιδο, πάνω σε κους κους με μαύρες φάκες, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για το καλαμάρι
    Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες. Σε τηγάνι που καίει, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο γρήγορα, για να μην σκληρύνει (κάτω από 2 λεπτά). Με ραβδομπλέντερ φτιάχνουμε το λαδόξιδο, χτυπώντας το ξύδι με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά, μέχρι να δέσει. Με το μισό λαδόξιδο μαρινάρουμε το καλαμάρι μαζί με το σχοινόπρασο.
  2. Για το κους κους
    Απλώνουμε το κους κους σε ταψί και το μαρινάρουμε με το βραστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει μέσα 1 κ.σ. λάδι και τον χυμό από το λάιμ. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ένα πιρούνι σπάμε το κους κους, ώστε να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του. Στη συνέχεια, το μαρινάρουμε με το άλλο μισό λαδόξιδο, την πιπεριά, τις φάκες, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε 1 ώρα, για να μαριναριστεί, στο ψυγείο.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 160 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 100 ml νερό
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 30 γρ. κους κους ψιλό, που θέλει μόνο μούλιασμα
  • 150 γρ. φάκες μπελούγκα, βρασμένες
  • 50ml balscamic vinegar, white
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 λάιμ
  • 8 ασπρομανίταρα