Καλαμάρι, μαριναρισμένο σε λαδόξιδο, πάνω σε κους κους με μαύρες φάκες, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό

Συνταγές Θαλασσινά

Καλαμάρι, μαριναρισμένο σε λαδόξιδο, πάνω σε κους κους με μαύρες φάκες, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για το καλαμάρι
Κόβετε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες. Σε τηγάνι που καίει, το σοτάρετε με ελαιόλαδο γρήγορα, για να μην σκληρύνει (κάτω από 2 λεπτά). Με ραβδομπλέντερ φτιάχνετε το λαδόξιδο, χτυπώντας το ξύδι με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και εσωματώνετε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά, μέχρι να δέσει. Με το μισό λαδόξιδο μαρινάρετε το καλαμάρι μαζί με το σχοινόπρασο.

Για το κους κους
Απλώνετε το κους κους σε ταψί και το μαρινάρετε με το βραστό νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει μέσα 1 κ.σ. λάδι και τον χυμό από το λάιμ. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ένα πιρούνι σπάτε το κους κους, ώστε να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του. Στη συνέχεια, το μαρινάρετε με το άλλο μισό λαδόξιδο, την πιπεριά, τις φάκες, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο. Το αφήνετε 1 ώρα, για να μαριναριστεί, στο ψυγείο.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 160 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 100 ml νερό
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 30 γρ. κους κους ψιλό, που θέλει μόνο μούλιασμα
  • 150 γρ. φάκες μπελούγκα, βρασμένες
  • 50ml balscamic vinegar, white
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 λάιμ
  • 8 ασπρομανίταρα