Λαχανοντολμάδες γαρίδας

Συνταγές Θαλασσινά

Λαχανοντολμάδες γαρίδας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
2 ώρες
Δύσκολη

Αφαιρείτε το κοτσάνι από το λάχανο και το βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20’. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και αφαιρείτε τα εξωτερικά χοντρά φύλλα, τα οποία θα στρώσετε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας. Έπειτα, αφαιρείτε και τα εσωτερικά φύλλα που θα χρειαστείτε για τους ντολμάδες.

Παράλληλα, αποψύχετε τις γαρίδες και τις ψιλοκόβετε. Σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει ελαφρώς και προσθέτετε το ρύζι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το καρότο, τις πιπεριές, τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και τις ψιλοκομμένες γαρίδες.

Ανοίγετε το κάθε φύλλο, προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγετε ελαφρά. Στη συνέχεια, στον πάτο της κατσαρόλας στρώνετε τα χοντρά φύλλα του λάχανου και πάνω τους τοποθετείτε τους ντολμάδες. Καλύπτετε με το ζωμό λαχανικών, επιπλέον ελαιόλαδο και σιγοβράζετε για περίπου 70’ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντολμάδες.

Σερβίρετε περιχύνοντας με ελάχιστο παρθένο ελαιόλαδο και προσθέτοντας λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες Ινδο-Ειρηνικού Pescanova χωρίς κέλυφος
  • 1 κόκκινο λάχανο ολόκληρο
  • Ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κόκκινη πιπερια κομμένη σε κύβους
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • Πιπέρι