Συνταγές Μύδια

Μύδια tempura me sauce tartare

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη
  1. Για τη σάλτσα ταρτάρ
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε τη μαγιονέζα, την πίκλα, την κάπαρη, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.
  2. Για την τεμπούρα
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε τη σόδα, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ηλιέλαιο και αλατοπίπερο, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό. Στη συνέχεια, σε τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και περιμένουμε να φτάσει στους 200ο.
    Περνάμε τα μύδια από την τεμπούρα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. πίκλα αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • 330 ml σόδα αναψυκτικό
  • 250 γρ. καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι