Συνταγές Θαλασσινά

Καβουροσαλάτα με ταμπουλέ από κινόα με εσπεριδοειδή και ντοματίνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Κόβετε το σουρίμι με γεύση καβουριού σε κομμάτια. Έπειτα βράζετε την κινόα για 8 λεπτά. Την κρυώνετε σε τρεχούμενο κρύο νερό και τη σουρώνετε. Σε μπολ αναμειγνύετε το σουρίμι, τη βρασμένη κινόα, τα ξύσματα και τους χυμούς από λάιμ/λεμόνι/πορτοκάλι, τον δυόσμο, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά, το αγγούρι, το σχοινόπρασο και το αλατοπίπερο.

Τα αφήνετε όλα μαζί για 20 λεπτά, για να μαριναριστούν. Στο τέλος σερβίρετε.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 συσκευασία σουρίμι καβούρι Pescanova
  • Αλάτι
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • 200 γρ. κινόα
  • Πιπέρι
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 8 ντοματίνια, κομμένα
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • Χυμό και ξύσμα από ½ πορτοκάλι