Μπακαλιάρος ρολό, αλά σπετσιώτα, στο φούρνο με βραστά λαχανικά

Συνταγές Ψάρια

Μπακαλιάρος ρολό, αλά σπετσιώτα, στο φούρνο με βραστά λαχανικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για τη σπετσιώτα
    Σε τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο μαζί με τον πελτέ ντομάτας, μέχρι να γλασάρουν. Σβήνουμε με το κρασί και καλύπτουμε με το νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, βράζουμε για 8 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε και το καβουρδισμένο κουκουνάρι(το καβουρδίζουμε σε καυτό τηγάνι και προσέχουμε να μην μας καεί). Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  2. Για τον μπακαλιάρο
    Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τον μπακαλιάρο, βάζουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας και, αφού τις πασπαλίσουμε με αλατοπίπερο και ζάχαρη, καλύπτουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°, για 15 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και μαϊντανό.
  3. Για τα βραστά λαχανικά
    Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαχανικά, κομμένα στο σχήμα που θέλουμε. Ξεκινάμε από το καρότο, το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το κολοκυθάκι, για 2 λεπτά και στο τέλος το μπρόκολο, για 3 λεπτά. Όλα τα λαχανικά τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο, για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, μαϊντανό και αλατοπίπερο.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό Pescanova
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 καρότα
  • νερό
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • ζάχαρη2 κολοκυθάκια
  • ½ φινόκιο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το pesto βασιλικού)
  • 25 γρ. κουκουνάρι