Peskitos και λεμονάτο σπυρωτό ρύζι με αρακά, τριμμένο καρότο και κουρκουμά

Συνταγές Ψάρια

Peskitos και λεμονάτο σπυρωτό ρύζι με αρακά, τριμμένο καρότο και κουρκουμά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη
  • Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
  • Τοποθετείτε μια σοτέζα (χαμηλή κατσαρόλα που μπαίνει και στον φούρνο) σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τo βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο και τον κουρκουμά για 2-3’ και στη συνέχεια προσθέτετε το ρύζι για πιλάφι, τον αρακά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει μία βράση, ενώ παράλληλα προθερμαίνετε τον φούρνο.
  • Στη συνέχεια, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και τη βάζετε στον φούρνο, όπου ψήνετε για 18-20’, στον αέρα.
  • Απλώνετε τα Peskitos σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220ο C, στον αέρα, για 14-15’.

Όταν τα Peskitos και το ρύζι είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το λεμονάτο ρύζι και από πάνω τα Peskitos.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

2 συσκευασίες Peskitos Pescanova

2 κουταλιές βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι
200 γρ. αρακά
1 καρότο
1 κουταλάκι κουρκουμά
400 γρ. ρύζι για πιλάφι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
700 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι