Συνταγές Πανέ
Peskitos με bbq σως και τραγανές πατάτες φούρνου με τη φλούδα


- Κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες ή κυδωνάτες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τις στρώνετε σε ταψί με λαδόκολλα σε μονή στρώση.
- Ετοιμάζετε τα peskitos, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (ψήσιμο ή τηγάνισμα).
- Ψήνετε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 35-45 λεπτά, γυρίζοντας τις στα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες και από τις δύο πλευρές.
- Εάν επιλέξετε να ψήσετε τα peskitos στο φούρνο, τότε τα προσθέτετε στον φούρνο περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος για τις πατάτες, ώστε να ετοιμαστούν ταυτόχρονα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνετε και ανακατεύετε τη σάλτσα BBQ μαζί με το μέλι, τη μουστάρδα και το worcestershire sauce για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετείτε τις κροκέτες σε πιατέλα και τις συνοδεύετε με τις τραγανές πατάτες φούρνου.
- Τις σερβίρετε με τη σάλτσα BBQ σε μπολ ή περιχύνετε ελαφρώς πάνω από τις κροκέτες.




Συστατικά:
- 12-16 Peskitos Pescanova
- 4 μέτριες πατάτες (με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες για να φύγει εξωτερικά το χώμα)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καπνιστή ή γλυκιά)
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο, φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα bbq:
- 1 φλιτζάνι σάλτσα BBQ (έτοιμη)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce