Συνταγές Πανέ

Peskitos με bbq σως και τραγανές πατάτες φούρνου με τη φλούδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
40 λεπτά
Εύκολη
  • Κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες ή κυδωνάτες.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τις στρώνετε σε ταψί με λαδόκολλα σε μονή στρώση.
  • Ετοιμάζετε τα peskitos, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (ψήσιμο ή τηγάνισμα).
  • Ψήνετε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°C για 35-45 λεπτά, γυρίζοντας τις στα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες και από τις δύο πλευρές.
  • Εάν επιλέξετε να ψήσετε τα peskitos στο φούρνο, τότε τα προσθέτετε στον φούρνο περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος για τις πατάτες, ώστε να ετοιμαστούν ταυτόχρονα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνετε και ανακατεύετε τη σάλτσα BBQ μαζί με το μέλι, τη μουστάρδα και το worcestershire sauce για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Τοποθετείτε τις κροκέτες σε πιατέλα και τις συνοδεύετε με τις τραγανές πατάτες φούρνου.
  • Τις σερβίρετε με τη σάλτσα BBQ σε μπολ ή περιχύνετε ελαφρώς πάνω από τις κροκέτες.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Peskitos μπακαλιάρου

  • 4 μέτριες πατάτες (με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες για να φύγει εξωτερικά το χώμα)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα (καπνιστή ή γλυκιά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο, φρέσκο ψιλοκομμένο ή ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα bbq:

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα BBQ (έτοιμη)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.