Ψητό χταπόδι μαρινάτο και πικάντικη γάμπαρη

Συνταγές Γαρίδες

Ψητό χταπόδι μαρινάτο και πικάντικη γάμπαρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
25 min
Εύκολη

Καθαρίζετε την γάμπαρη, αφαιρώντας το κέλυφος στο σώμα και το εντεράκι στη ράχη της, αφήνοντας το κεφάλι της ανέπαφο. Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε πρώτα τα πλοκάμια του χταποδιού να ψηθούν για 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όση ώρα ψήνετε το χταπόδι ετοιμάζετε την μαρινάδα του και την σάλτσα για την γάμπαρη. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το σκόρδο, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε και την γάμπαρη στο BBQ και τις ψήνετε για 2-2½ λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σάλτσα της γάμπαρης
Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε τις chili πιπεριές, τον βασιλικό και τον δυόσμο. Στο μάτι γκαζιού του BBQ τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε ελαφρώς τις πιπεριές chili, σβήνετε με το ούζο, βάζετε φωτιά και μόλις σβήσει αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού, τον βασιλικό, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Για το σερβίρισμα
Αποσύρετε το χταπόδι και την γάμπαρη από το BBQ, κόβετε το χταπόδι σε φέτες και το τοποθετείτε μέσα στην μαρινάδα του. Απλώνετε την γάμπαρη σε ένα ξύλο κοπής και την περιχύνετε με την σάλτσα της.

 

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 2 συσκευασίες χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  • 3 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova

Για την μαρινάδα του χταποδιού:

  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 70 γραμμάρια λευκό ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα της γάμπαρης:

  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 chili πιπεριές
  • 100 ml ούζο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι