Συνταγές Μύδια

Ριζότο με γαρίδες, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην υφή που θέλουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού. Δένουμε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και ενσωματώνουμε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Tips:
Καθαρίζουμε τα μουστάκια από τα μύδια
Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίζουμε το ζωμό λαχανικών
Ανακατεύουμε συνεχώς το ριζότο

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
  • αλάτι
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • λευκό κρασί, για το σβήσιμο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
  • 1 λάιμ
  • ½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για το spread αβοκάντο)
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το pesto βασιλικού)
  • 150 γρ. παρμεζάνα