Συνταγές Μύδια

Ριζότο με γαρίδες, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Σε τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και στο τέλος τις σβήνετε με κρασί. Αποσύρετε τις σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και καβουρδίζετε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει. Σβήνετε με κρασί και σιγά- σιγά ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην επιθυμητή υφή. Ανακατεύετε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού. Δένετε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και τοποθετείτε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Διορθώστε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Tips:
Καθαρίστε τα μουστάκια από τα μύδια
Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίστε το ζωμό λαχανικών
Ανακατεύετε συνεχώς το ριζότο

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
  • Αλάτι
  • 700 ml ζωμό λαχανικών
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • Πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Λευκό κρασί, για το σβήσιμο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
  • 1 λάιμ
  • ½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα