Συνταγές από την Αργυρώ
Σαλάτα με γαρίδες γκρεμολάτα, λωτούς και γκρέιπφρουτ
Για τις γαρίδες
- Αφαιρούμε τη λεπτή κίτρινη φλούδα του λεμονιού και την ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Την αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τις στεγνές γαρίδες και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο καγιέν.
- Σβήνουμε με τον χυμό μισού λεμονιού.
- Αποσύρουμε κι αφήνουμε για 1 λεπτό να πέσει η θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο σκόρδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Για τη σαλάτα
- Φιλετάρουμε το γκρέιπφρουτ.
- Καθαρίζουμε τους λωτούς και κόβουμε λίγες οριζόντιες φέτες για γαρνίρισμα.
- Ψιλοκόβουμε τους υπόλοιπους.
- Ετοιμάζουμε το dressing, αναμειγνύοντας τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και το ξίδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα baby leaves σε ένα μπολ και προσθέτουμε το dressing. Ανακατεύουμε απαλά.
- Στρώνουμε τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα γκρέιπφρουτ, τους λωτούς, το ρόδι και τον κολοκυθόσπορο.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες γκρεμολάτα.
Συστατικά:
Για τις γαρίδες γκρεμολάτα
- 1 συσκευασία γαρίδες χωρίς κέλυφος PESCANOVA

- 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 σκ. σκόρδο τριμμένη
- 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ανθός αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 250 γρ. ανάμεικτα τρυφερά φύλλα για σαλάτα (baby leaves)
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ
- 1 ρόδι
- 2 ώριμοι, σφιχτοί λωτοί
- ½ φλ. κολοκυθόσπορος
Για το dressing
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. απαλή μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό ή απλό
- Ανθός αλατιού