Γαρίδες σαγανάκι

Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδες σαγανάκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
25 min
Εύκολη

Πρώτα καθαρίζετε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρέστε το έντερο.
Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο.
Προσθέστε το αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και ροδίστε τις στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέστε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα.
Αφήστε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
Σβήνετε με το ούζο τις γαρίδες σαγανάκι.
Βγάζετε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη.
Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει.
Ξαναβάζετε τις γαρίδες στη σάλτσα και διορθώνετε το αλατοπίπερο.
Βράζετε για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε τη φωτιά.
Πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
Σερβίρετε τις γαρίδες σαγανάκι, με ζεστό τραγανό ψωμί.

3 comensales 3 comensales 3 comensales
Συνταγή για 3 άτομα

Συστατικά:

  • 12 γαρίδες
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη,
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου,
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι