Γαρίδες σαγανάκι

Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδες σαγανάκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
25 min
Εύκολη

Προετοιμασία 10′

Μαγείρεμα 15′

Πρώτα καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες (κρατώντας τα κεφάλια πάνω στο σώμα). Αφαιρούμε το έντερο.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο για 1΄ από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα.
Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο τις γαρίδες σαγανάκι.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο για να μην παραβράσουν, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μελώσει.
Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Βράζουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι, με ζεστό τραγανό ψωμί.

3 comensales 3 comensales 3 comensales
Συνταγή για 3 άτομα

Συστατικά:

  • 12 γαρίδες
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 μαραθόριζα ψιλοκομμένη,
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου,
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι