Συνταγές Ψάρια
Σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου με πουρέ καρότου
- Για τον πουρέ καρότου
Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα καρότα σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. - Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετείτε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και τον ζωμό λαχανικών και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το καρότο.
- Τοποθετείτε το καρότο και το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ, χωρίς τα υγρά που έχουν απομείνει, τα οποία τα κρατάτε χωριστά στο κατσαρολάκι.
- Προσθέτετε βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με τα υγρά από το κατσαρολάκι, για να έρθει ο πουρές στην επιθυμητή υφή.
- Για τα σνίτσελ με αρακά
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τον βρασμένο αρακά μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. - Σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε τα σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου και, σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, ψήνετε στους 220ο C, στον αέρα, για 18’.
- Όταν τα σνίτσελ φιλέτα μπακαλιάρου είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα, μαζί με τον αρακά και τον πουρέ καρότου.
Συστατικά:
- 2 συσκευασίες σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου Pescanova
- 150 γρ. αρακάς βρασμένος
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- 350 γρ. καρότο
- 80 γρ. κρεμμύδι
- 80 γρ. βούτυρο
- 300 ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι