Σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου με πουρέ καρότου

Συνταγές Ψάρια

Σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου με πουρέ καρότου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη

Για τον πουρέ καρότου
Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα καρότα σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετείτε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και τον ζωμό λαχανικών και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το καρότο.

Τοποθετείτε το καρότο και το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ, χωρίς τα υγρά που έχουν απομείνει, τα οποία τα κρατάτε χωριστά στο κατσαρολάκι.

Προσθέτετε βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με τα υγρά από το κατσαρολάκι, για να έρθει ο πουρές στην επιθυμητή υφή.

Για τα σνίτσελ με αρακά
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τον βρασμένο αρακά μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε τα σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου και, σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, ψήνετε στους 220ο C, στον αέρα, για 18’.

Όταν τα σνίτσελ φιλέτα μπακαλιάρου είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα, μαζί με τον αρακά και τον πουρέ καρότου.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 2 συσκευασίες σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου Pescanova
  • 150 γρ. αρακάς βρασμένος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. καρότο
  • 80 γρ. κρεμμύδι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι