Συνταγές Ψάρια
Σολομός φούρνου με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα φακής


- Ξεπλένετε τις φακές και τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά). Τις σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το φιστίκι Αιγίνης, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Σε άλλο μπολ, χτυπάτε με σύρμα (αυγοδάρτη) τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το μείγμα μουστάρδας.
- Πασπαλίζετε με το μείγμα φιστικιού, πιέζοντας απαλά με το χέρι για να κολλήσει.
- Ψήνετε στον φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθεί ο σολομός.




Συστατικά:
- 4 φιλέτα σολομού Pescanova (περίπου 200 γρ. το καθένα)
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
- 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι