Συνταγές Ψάρια

Σολομός φούρνου με φιστίκι Αιγίνης και σαλάτα φακής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Μέτρια
  • Ξεπλένετε τις φακές και τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά). Τις σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το φιστίκι Αιγίνης, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε άλλο μπολ, χτυπάτε με σύρμα (αυγοδάρτη) τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφετε την επιφάνειά τους με το μείγμα μουστάρδας.
  • Πασπαλίζετε με το μείγμα φιστικιού, πιέζοντας απαλά με το χέρι για να κολλήσει.
  • Ψήνετε στον φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να ψηθεί ο σολομός.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης (καθαρισμένο και ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.