Σολομός με γλασαρισμένα λαχανικά και σάλτσα Prosecco 

Συνταγές από την Αργυρώ

Σολομός με γλασαρισμένα λαχανικά και σάλτσα Prosecco 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
20 λεπτά
Εύκολη

Για τον σολομό

 

  • Στεγνώνουμε τα φιλέτα πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σοτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Τα σκεπάζουμε για να παραμείνουν ζεστά.

 

Για τη σάλτσα

 

  • Στο ίδιο τηγάνι που ετοιμάσαμε τα φιλέτα, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαλακώσει, φροντίζοντας όμως να μην πάρει καθόλου χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι ο όγκος του να μειωθεί στο 1/3 περίπου.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει η σάλτσα.
  • Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, φέρνουμε τη σάλτσα σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια. Ανακινούμε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

 

Για τη γαρνιτούρα

 

  • Βυθίζουμε τα μικρά καρότα με τη φλούδα τους σε ένα μπολ με νερό.
  • Τα πλένουμε πολύ καλά τρίβοντας τη φλούδα τους με σφουγγάρι, διατηρώντας τα τρυφερά κοτσανάκια επάνω. Τα στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια.
  • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λαχανικά και το θυμάρι.
  • Σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με το πορτοκάλι, το λεμόνι και το βαλσαμικό ξύδι. Αφήνουμε να γλασάρουν τα λαχανικά.
  • Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

 

Σερβίρουμε τον σολομό στα πιάτα και προσθέτουμε λίγη σάλτσα ολόγυρα.

Γαρνίρουμε με γλασαρισμένα λαχανικά.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

Για τον σολομό

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα αυγά σολομού για το σερβίρισμα (μπρικ)
  • Φύτρες για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 10 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια (λευκό μέρος)
  • 100 ml Prosecco ή άλλος αφρώδης οίνος
  • 300 ml ζωμός ψαριού ή λαχανικών
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. κρύο βούτυρο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 

Για τα γλασαρισμένα λαχανικά

  • 300 γρ. baby καρότα χρωματιστά
  • 150 γρ. καθαρισμένα σπαράγγια τρυφερά
  • Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι
  • ½ ζουμερό πορτοκάλι, χυμό & ξύσμα
  • Ελάχιστο μέλι
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 2 κλ. λεμονοθύμαρο
  • 1 κ.σ. βούτυρο κρύο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.