Σούπα κακαβιά με σαφράν,μύδια και σχοινόπρασο

Συνταγές Ψάρια

Σούπα κακαβιά με σαφράν,μύδια και σχοινόπρασο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για τη σούπα
Σε κατσαρόλα βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μισά λαχανικά, κομμένα σε φέτες, να γυαλίσουν. Σκεπάστε με κρύο νερό και προσθέστε τα μπακαλιαράκια. Αφήστε τα να σιγοβράσουν και προσθέστε το σαφράν.
Μετά από 20 λεπτά σουρώστε τα. Καθαρίστε το ψάρι και πολτοποιήστε το με ραβδομπλέντερ. Μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά, κομμένα σε κύβους ξανα βράζουμε και τα μύδια, για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το  ψάρι, το βούτυρο, τον χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο. Διορθώστε με αλατοπίπερο και σερβίρετε με το σχοινόπρασο.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
  • 1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ½ φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα
  • 2 καρότα
  • ½ πατάτα
  • Νερό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • ½ σέλερυ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2-3 στήμονες σαφράν
  • ½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι