Fish sticks και σαλάτα πλιγούρι με λαχανικά και λεμόνι

Συνταγές Ψάρια

Fish sticks και σαλάτα πλιγούρι με λαχανικά και λεμόνι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη

Απλώνετε τα fish sticks σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 220ο C, για 14-15’.

Τοποθετείτε το βρασμένο πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαντολίνο, κόβετε το κολοκυθάκι, το καρότο, το αγγουράκι και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, κατά μήκος, και χοντροκόβετε τα μυρωδικά: τον μαϊντανό, το μυρώνι και τον δυόσμο.

Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά στο μπολ με το πλιγούρι, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και πάνω του 4-5 fish sticks.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία fish sticks από φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
  • 500 γρ. πλιγούρι βρασμένο
  • 15 ντοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 2 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι