Συνταγές Ψάρια
Γλώσσα στον φούρνο με αρωματικό βούτυρο
- Αποψύχετε τις γλώσσες και τις στεγνώνετε καλά.
- Ανακατεύετε το βούτυρο με το μπούκοβο, την μουστάρδα σε κόκκους, τον ανθό αλατιού και το θυμάρι.
- Το βάζετε σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το τυλίγετε ρολό (σαν καραμέλα).
- Το αφήνετε στο ψυγείο για ½ ώρα.
- Ακουμπάτε τα φιλέτα γλώσσας σε ταψί που έχετε καλύψει με χαρτί φούρνου.
- Κόβετε το βούτυρο σε ροδέλες και ακουμπάτε 2 – 3 στην επιφάνεια κάθε γλώσσας.
- Ψήνετε τις γλώσσες για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Μαγειρεύετε το μπρόκολο και τα φασολάκια στον ατμομάγειρα.
- Σερβίρετε τις γλώσσες με το μπρόκολο και τα φασολάκια.
- Περιχύνετε με τα υγρά που περίσσεψαν στο ταψί και πασπαλίζετε με τα φουντούκια.
- Γαρνίρετε με σφήνες λεμονιού.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γλώσσα λιμάντα φιλέτο PESCANOVA
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 2 κ. γλυκού ανθό αλατιού
- 2 κ. γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό μπρόκολο
- 200 γρ. φασολάκια
- 2 κ. σούπας φουντούκια χοντροσπασμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σφήνες λεμονιού για γαρνίρισμα