Ταλιατέλες με γάμπαρη, κρέμα τυριού, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές Θαλασσινά

Ταλιατέλες με γάμπαρη, κρέμα τυριού, βασιλικό και σκόρδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη

Για τη γάμπαρη:
Καθαρίζετε τη γάμπαρη και κρατάτε το κεφάλι και την ουρά.

Για την κρέμα:
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε τη γάμπαρη με το φινόκιο, το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και φλαμπάρετε με το κονιάκ. Αφαιρέστε τη γάμπαρη, βάλτε την κρέμα γάλακτος, τα μακαρόνια, τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλατοπίπερο και το τυρί κρέμα. Μόλις η σάλτσα δέσει, σερβίρετε με τη γάμπαρη στην κορυφή.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ
  • Κονιάκ
  • 200 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες al dente
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 16 μικρά κρεμμύδια
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο