Ταλιατέλες με γάμπαρη, κρέμα τυριού, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές Θαλασσινά

Ταλιατέλες με γάμπαρη, κρέμα τυριού, βασιλικό και σκόρδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη
  1. Για τη γάμπαρη
    Καθαρίζουμε τη γάμπαρη και αφήνουμε κεφάλι και ουρά.
  2. Για την κρέμα
    Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τη γάμπαρη με το φινόκιο, το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι και φλαμπάρουμε με το κονιάκ. Αφαιρούμε τη γάμπαρη, βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα μακαρόνια, τον βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλατοπίπερο και το τυρί κρέμα. Όταν η σάλτσα δέσει, σερβίρουμε με τη γάμπαρη στην κορυφή.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
  •  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ
  • κονιάκ
  • 200 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες al dente
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 16 μικρά κρεμμύδια
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το pesto βασιλικού)