Συνταγές Καλαμάρι & Θράψαλο

Θράψαλο ροδέλα με panko σερβιρισμένο με tomato salsa

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15 λεπτά
Εύκολη

Προετοιμασία 10′

Τηγάνισμα 3′

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα τοματίνια, το αγγουράκι, το σχοινόπρασο, το πράσινο chili και τον κόλιανδρο.
  2. Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με το χύμο λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το panko, βυθίζετε τις ροδέλες θράψαλο σε ένα μπολ με νερό, τις τινάζετε πολύ καλά, τις τοποθετείτε στο μπολ με το panko και ανακατεύετε καλά για να παναριστούν.
  4. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 4-5 δάχτυλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τις ροδέλες θράψαλο σε μικρές ποσότητες, για να γίνουν τραγανές, για 2-3 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν το περιττό ηλιέλαιο και πασπαλίζετε με αλάτι.
  6. Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα με την tomato salsa σε ένα μπολ δίπλα.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία θράψαλο ροδέλα Pescanova
  • 250 γραμμάρια panko breadcrumbs

Για την tomato salsa:

  • 250 γραμμάρια τοματίνια
  • 1 αγγουράκι
  • 4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό πράσινο chili
  • 2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • 50 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα