
Συνταγές Ψάρια
Τραγανό φιλέτο σολομού με σουσάμι και σαλάτα φινόκιο σπανάκι


- Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα σολομού.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος για 3 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν τραγανή κρούστα.
- Αναποδογυρίζετε τα φιλέτα σολομού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.
- Περιχύνετε με το λεμόνι.
- Μεταφέρετε τα φιλέτα σολομού σε πιάτο και τα περιχύνετε με τα υγρά που περίσσεψαν στο τηγάνι και πασπαλίζετε με καβουρντισμένο σουσάμι.
- Βάζετε σε μπολ το baby σπανάκι, τα ραπανάκια, το λεπτοκομμένο φινόκιο, τα φύλλα κόλιανδρου και την πιπερίτσα τσίλι.
- Περιχύνετε με το σησαμέλαιο και την σάλτσα σόγιας , ανακατεύετε και σερβίρετε.


Συστατικά:
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 20 γρ. βούτυρο
- λίγο ανθό αλατιού
- 2 μεγάλα ραπανάκια κομμένα στο μαντολίνο
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 1 μικρή ρίζα φινόκιο κομμένη στο μαντολίνο
- 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 κ. γλυκού σουσάμι καβουρντισμένο
- 2 κ. σούπας φύλλα κόλιανδρου
- 2 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 2 κ. σούπας σάλτσα σόγιας (πηχτή)