Τραγανό φιλέτο σολομού με σουσάμι και σαλάτα φινόκιο σπανάκι

Συνταγές Ψάρια

Τραγανό φιλέτο σολομού με σουσάμι και σαλάτα φινόκιο σπανάκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
10 λεπτά
Εύκολη
  • Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα σολομού.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος για 3 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν τραγανή κρούστα.
  • Αναποδογυρίζετε τα φιλέτα σολομού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Περιχύνετε με το λεμόνι.
  • Μεταφέρετε τα φιλέτα σολομού σε πιάτο και τα περιχύνετε με τα υγρά που περίσσεψαν στο τηγάνι και πασπαλίζετε με καβουρντισμένο σουσάμι.
  • Βάζετε σε μπολ το baby σπανάκι, τα ραπανάκια, το λεπτοκομμένο φινόκιο, τα φύλλα κόλιανδρου και την πιπερίτσα τσίλι.
  • Περιχύνετε με το σησαμέλαιο και την σάλτσα σόγιας , ανακατεύετε και σερβίρετε.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

Σολομός με δέρμα

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • λίγο ανθό αλατιού
  • 2 μεγάλα ραπανάκια κομμένα στο μαντολίνο
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 1 μικρή ρίζα φινόκιο κομμένη στο μαντολίνο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γλυκού σουσάμι καβουρντισμένο
  • 2 κ. σούπας φύλλα κόλιανδρου
  • 2 κ. σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κ. σούπας σάλτσα σόγιας (πηχτή)
Privacy review

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, ώστε να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθούν την ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.