Χταπόδι à Lagareiro με πατάτες και σκόρδο

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδι à Lagareiro με πατάτες και σκόρδο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Βράζετε το χταπόδι μαζί με τo κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με νερό. Το αφήνετε να μαγειρεύεται ακάλυπτο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφού στραγγίξετε το νερό, ψήνετε το χταπόδι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου(αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρπάξει ελαφρά).

Πλένετε τις πατάτες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι. Βράζετε για λίγο στο αλατισμένο νερό- μόνο μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Στραγγίζετε καλά τις πατάτες, τις τρυπάτε και ολοκληρώνετα το μαγείρεμά τους στο φούρνο στους 220 βαθμούς.

Όταν οι πατάτες είναι πια μαλακές, τις xτυπάτε με κλειστή γροθιά – βάζετε μια πετσέτα κουζίνας ανάμεσα στο χέρι και την πατάτα για να μην καείτε. Αυτό το στιλ πατάτας ονομάζεται «batatas a murro» ή «σπασμένη πατάτα».

Ενώ ψήνονται τις πατάτες και το χταπόδι, ψιλοκόβετε και τις σκελίδες σκόρδου. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Τέλος, τοποθετείτε το χταπόδι και τις πατάτες σε έναν δίσκο σερβιρίσματος, περιχύνετε με το λάδι και το σκόρδο και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 500 γρ. μικρές πατάτες
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο