Χταπόδι σαλάτα με σέλερι και καρότα

Συνταγές Νηστίσιμες

Χταπόδι σαλάτα με σέλερι και καρότα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και όταν βράσει προσθέτετε το αλάτι και το χταπόδι. Αφήστε το να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Ελέγξτε το βράσιμο κατά διαστήματα με ένα πιρούνι.

Στο μεταξύ, προετοιμάστε τη σαλάτα λαχανικών: καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε και ξεπλύντετε το σέλερι. Έπειτα κόψτε το σε κομματάκια. Τα βάζετε μαζί σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε αλάτι, λάδι, πιπέρι και τα αφήνετε να ξεκουραστούν.

Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το στραγγίζετε και το περνάτε κάτω από παγωμένο τρεχούμενο νερό, βοηθώντας με μια πιρούνα. Εναλλακτικά βάζετε το χταπόδι σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό, έτσι ώστε τα πλοκάμια να παραμείνουν ευθεία.

Κόβετε το χταπόδι σε φέτες και το βάζετε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, λίγο λάδι και ραντίστε με το πιπέρι και τον μαϊντανό κομμένο σε κομμάτια- όχι πολύ μικρά.

Τέλος ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 καρότα
  • 2 celery stalks
  • 20 γρ. μαϊντανό