Συνταγές Θαλασσινά
Χταπόδι στιφάδο με μπαχαρικά
- Αποψύχετε το χταπόδι και το στεγνώνετε καλά.
- Βάζετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια. Τα μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
- Ρίχνετε το χταπόδι, τη δάφνη, τους κόκκους μπαχάρι και τον πελτέ.
- Ανακατεύετε και περιχύνετε με το ξίδι και το κρασί.
- Σιγοβράζετε για 40 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το θυμάρι.
- Σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρετε με φάβα.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία χταπόδι PESCANOVA

- 80 ml. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ. σούπας μηλόξιδο ή μπαλσάμικο
- 10 – 12 κρεμμυδάκια στιφάδου
- 4 – 5 μπαχάρια (σε κόκκους)
- 1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
- 80 ml. κόκκινο κρασί
- θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φάβα για το σερβίρισμα