Ταχινοσούπα με γαρίδες

Συνταγές Θαλασσινά

Ταχινοσούπα με γαρίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη
  • Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει.
  • Αλατίζετε, προσθέτετε το κριθαράκι και βράζετε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνετε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι.
  • Ρίχνετε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και το αφήνετε να βράσει για 3’.
  • Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα.
  • Παράλληλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρετε τη γάμπαρη για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνει ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα.

Αφού την αλατίσετε, τοποθετείτε 3 τεμάχια γάμπαρη σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία γαρίδες γίγας Pescanova χωρίς κέλυφος

50 ml ελαιόλαδο,λίγο πιπέρι καγιέν
1 λίτρο νερό
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
250 γρ. ταχίνι
Χυμό από 3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι