Συνταγές Χταπόδι

Χταπόδι με πετιμέζι, πάνω σε φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για το χταπόδι
    Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κατεψυγμένο χταπόδι μαζί με το ξύδι, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, για 30 λεπτά. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.
    Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το χταπόδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες, σβήνουμε με το πετιμέζι και μόλις καραμελώσει, αποσύρουμε.
  2. Για τη φάβα Σαντορίνης
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, την πατάτα σε κύβους και τη δάφνη. Ξαφρίζουμε και μετά χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε, για 30 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, περνάμε με ραβδομπλέντερ και ομογενοποιούμε με ελαιόλαδο. Διορθώνουμε με λεμόνι και αλατοπίπερο, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.

Tips:
Βεντούζες προς τα κάτω στο τηγάνισμα
Ξάφρισμα στη φάβα
Βγάζουμε το δαφνόφυλλο πριν το μπλέντερ

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • 130 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • αλάτι
  • 50 ml λικέρ μαστίχα
  • πιπέρι
  • 650 ml νερό
  • 70 γρ. καρότα
  • 190 γρ. πατάτα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 90 ml χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 2 κουταλιές πετιμέζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το pesto βασιλικού)
  • 40 ml βαλσαμικό ξύδι (για το dressing)