Συνταγές Χταπόδι

Χταπόδι με πετιμέζι, πάνω σε φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για το χταπόδι
Σε κατσαρόλα αχνίζετε το κατεψυγμένο χταπόδι μαζί με το ξύδι, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, για 30 λεπτά. Το αποσύρετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρετε το χταπόδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες, σβήνετε με το πετιμέζι και μόλις καραμελώσει, το αποσύρετε.

Για τη φάβα Σαντορίνης
Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη φάβα, τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, την πατάτα σε κύβους και τη δάφνη. Ξαφρίζετε και μετά χαμηλώνετε το μάτι και το αφήνετε να σιγοβράσει, για 30 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, περνάτε με ραβδομπλέντερ και ομογενοποιείτε με ελαιόλαδο. Διορθώνετε με λεμόνι και αλατοπίπερο, προσθέτετε το λικέρ μαστίχα και γαρνίρετε με το σχοινόπρασο.

Tips:
Βεντούζες προς τα κάτω στο τηγάνισμα
Ξάφρισμα στη φάβα
Βγάλτε το δαφνόφυλλο πριν το μπλέντερ

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • 130 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • Αλάτι
  • 50 ml λικέρ μαστίχα
  • Πιπέρι
  • 650 ml νερό
  • 70 γρ. καρότα
  • 190 γρ. πατάτα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 90 ml χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 2 κουταλιές πετιμέζι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 ml βαλσαμικό ξύδι