ΧΤΑΠΟΔΟΣΑΛΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΓΑΛΤΗ

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 80 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
3 φύλλα δάφνης
2 πατάτες
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
5 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο
χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
  1. Βάζουμε το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
  2. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
  3. Παράλληλα, αποφλοιώνουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε σε κύβους και βράζουμε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το χταπόδι.
  6. Τέλος, πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε το ανακάτεμα, δίνοντας συνοχή στη χταποδοσαλάτα μας.
  8. Απλώνουμε επάνω σε ψωμί της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
PESKITOS ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Τραγανά & Παιχνιδιάρικα
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
Τρυφερές και ζουμερές!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Γαριδομακαρονάδα
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα