Γλώσσα φιλέτο σοτέ σερβιρισμένη με πλιγούρι, λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά

Συνταγές Γλώσσα

Γλώσσα φιλέτο σοτέ σερβιρισμένη με πλιγούρι, λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Εύκολη
  • Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
  • Μόλις ο ζωμός βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
  • Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
  • Κόβετε το κολοκυθάκι, το καρότο, το αγγουράκι και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες, έπειτα τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
  • Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Ψήνετε τα φιλέτα γλώσσας και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα γλώσσας με λίγα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας λιμάντα Pescanova

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια θυμάρι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο

Για το πλιγούρι:

200 γραμμάρια πλιγούρι
600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
10 τοματίνια
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 ραπανάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι