Συνταγές Καλαμάρι & Θράψαλο

Καλαμάρι με κολοκυθάκια, δυόσμο και lime

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη

Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα βράζετε για 1,5 λεπτό και τα κρυώνετε σε μπολ με πάγο. Κόβετε το καλαμάρι στη μέση, το χαράζετε σε σχήμα πικέ, και έπειτα το πανάρετε με αλεύρι και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια το τηγανίζετε σε ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζετε σε χαρτί κουζινας. Σε καυτό τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα βρασμένα κολοκυθάκια, προσθέτοντας τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, το ξύσμα, τα ντοματίνια, το καλαμάρι και τέλος σβήνετε με τον χυμό από το λάιμ.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 8 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 κολοκυθάκια μικρά
  • Πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι γ.ο.χ.