Συνταγές Καλαμάρι & Θράψαλο
Καλαμάρι με κολοκυθάκια, δυόσμο και lime
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα βράζουμε για 1,5 λεπτό και τα κρυώνουμε σε μπολ με πάγο. Κόβουμε το καλαμάρι στη μέση, χαράζουμε σε σχήμα πικέ, πανάρουμε με το αλεύρι και αλατοπίπερο και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζινας. Σε καυτό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα βρασμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, το ξύσμα, τα ντοματίνια, το καλαμάρι και τέλος σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
-
8 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
-
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
-
5 κολοκυθάκια μικρά
-
πιπέρι
-
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
-
αλεύρι γ.ο.χ.