Συνταγές Γαρίδες

Παπουτσάκι μελιτζάνας με γαρίδες, ραγού από λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για τη μελιτζάνα
    Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση, τη χαράζουμε πικέ, τη λαδώνουμε, βάζουμε αλατοπίπερο, ζάχαρη και τη σοτάρουμε και από τις 2 μεριές. Αφού πάρει χρώμα, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, για 12 λεπτά.
  2. Για το ραγού γαρίδας
    Bάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα, τις αποσύρουμε.
    Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε το φινόκιο, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μαζί με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Μόλις δέσει (φύγουν τα υγρά), βάζουμε μέσα τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι, το θυμάρι και τη φέτα.
    Ύστερα στρώνουμε τη μελιτζάνα με τη γέμιση της γαρίδας και γκρατινάρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, για 5 λεπτά.

Tip: Αν έχετε φρέσκο θυμάρι, το προσθέτετε πριν το γκρατινάρισμα.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 80 γρ. κατσικίσια μαλακή φέτα, σπασμένη
  • 40 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • πιπέρι
  • 60 ml κρασί
  • ζάχαρη
  • ½ φινόκιο
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το pesto βασιλικού)
  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μεγάλες χωρίς κέλυφος