Συνταγές Γαρίδες

Παπουτσάκι μελιτζάνας με γαρίδες, ραγού από λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για τη μελιτζάνα
Κόβετε τη μελιτζάνα στη μέση, τη χαράζετε πικέ, τη λαδώνετε, και αφού βάλετε αλατοπίπερο, και ζάχαρη, τη σοτάρετε και από τις 2 μεριές. Μόλις πάρει χρώμα, την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 12 λεπτά.

Για το ραγού γαρίδας
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα, τις αποσύρετε.
Σε καθαρό τηγάνι σοτάρετε το φινόκιο, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, μαζί με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Μόλις δέσει (φύγουν τα υγρά), τοποθετείτε μέσα τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι, το θυμάρι και τη φέτα.
Έπειτα στρώνετε τη μελιτζάνα με τη γέμιση της γαρίδας και γκρατινάρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 5 λεπτά.

Tip: Αν έχετε φρέσκο θυμάρι, το προσθέτετε πριν το γκρατινάρισμα.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μεγάλες χωρίς κέλυφος
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 80 γρ. κατσικίσια μαλακή φέτα, σπασμένη
  • 40 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
  • Πιπέρι
  • 60 ml κρασί
  • Ζάχαρη
  • ½ φινόκιο
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο