Συνταγές Θαλασσινά
Πράσινη σαλάτα με γαρίδες, καρότο, αγγούρι, noodles και dressing soya-ginger
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαντολίνο, κόβετε το αγγουράκι σε λεπτές μακρόστενες φέτες και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, τρίβετε το καρότο.
- Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing: το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού και το τζίντζερ και τα χτυπάτε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις γαρίδες για 2’.
- Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για σαλάτα: την πράσινη σαλάτα, τα noodles αυγού, το αγγουράκι, το καρότο, τις γαρίδες, το καλαμπόκι, και στη συνέχεια περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεκτικά.
- Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με το μαυροσούσαμο.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρηνικού Pescanova χωρίς κέλυφος με ουρά
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα
- noodles αυγού βρασμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 40 γρ. καλαμπόκι
- 1 κουταλιά μαυροσούσαμο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ηλιέλαιο
- 10 γρ. σόγια σος
- 10 γρ. σκούρο σησαμέλαιο
- 30 ml ξύδι ρυζιού
- 15 γρ. τζίντζερ
- αλάτι
- πιπέρι