Γάμπαρη μαριναρισμένη σε χυμό μανταρινιού με φιστίκι Αιγίνης σοτέ, ρόδι και baby σπανάκι

Συνταγές Θαλασσινά

Γάμπαρη μαριναρισμένη σε χυμό μανταρινιού με φιστίκι Αιγίνης σοτέ, ρόδι και baby σπανάκι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη
  1. Για το dresssing
    Σε μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing: Eλαιόλαδο, λεμόνι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
    ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο dressing.
  2. Για τη γάμπαρη
    Καθαρίζετε τη γάμπαρη και τοποθετείτε τα τεμάχια σε ένα μπολ, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού, σκεπάζετε και στη συνέχεια τα αφήνετε στο ψυγείο για 20’ να μαριναριστούν.
  3. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις γαρίδες μαζί με το φιστίκι Αιγίνης για 1’ και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο soft, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1’.
  4. Αποσύρετε από το τηγάνι και σε ένα μπολ τοποθετείτε το baby σπανάκι μαζί με το ρόδι και τη γάμπαρη με το φιστίκι Αιγίνης. Τέλος, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
  • Χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο soft
  • 80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 80 γρ. ρόδι
  • 100 γρ. baby σπανάκι
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι