Συνταγές Ψάρια

Μπακαλιάρος στο φούρνο με γλάσο από μουστάρδα dijon, φρέσκα μυρωδικά και πατάτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για το γλάσο μουστάρδας
    Σε μπλέντερ ενσωματώνουμε τη μουστάρδα, τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Με αυτό το μίγμα αλείφουμε τον μπακαλιάρο.
  2. Για τις πατάτες στο φούρνο
    Πλένουμε καλά τις πατάτες. Αφήνουμε τη φλούδα και κόβουμε σε ίσες ροδέλες. Σε μπολ μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, ρίγανη, δάφνη, αλατοπίπερο και 2 κ.σ. από το μίγμα μουστάρδας. Σε ταψί με λαδόκολλα, στρώνουμε κάτω τις πατάτες και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 35 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και βάζουμε το φούρνο στην ένδειξη γκριλ, στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος Pescanova
  • 120 γρ. μουστάρδα dijon
  • 4 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 5 πατάτες μέτριες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 40ml κρασί λευκό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι