Συνταγές Θαλασσινά
Buddha bowl με γαρίδες πανέ, ρύζι ατμού, τραγανά λαχανικά, φρέσκο αβοκάντο, σος teriyaki και σουσάμι


Για τις γαρίδες
- Ψήνετε τις γαρίδες πανέ είτε σε φούρνο, είτε σε φριτέζα αέρος, είτε σε τηγάνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
Για το ρύζι
- Ξεπλένετε το ρύζι με κρύο νερό μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο.
- Βράζετε το νερό με το αλάτι, προσθέτετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει σκεπασμένο για περίπου 12-15 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε σκεπασμένο για άλλα 5 λεπτά.
Για τη σος teriyaki
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύετε όλα τα υλικά της σως.
- Σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
Σύνθεση buddha bowl:
- Σε βαθιά μπολ, μοιράζετε το ρύζι.
- Προσθέτετε από πάνω το κόκκινο λάχανο, το αγγούρι, το καρότο και το αβοκάντο.
- Περιχύνετε με τη σως teriyaki και γαρνίρετε με το σουσάμι και το κόλιανδρο ή το μαϊντανό.
- Πάνω από την σος τοποθετείτε τις παναρισμένες γαρίδες (για να μην πάρουν την υγρασία της σος και να προσδώσουν το τραγανό στοιχείο στο Buddha Bowl).




Συστατικά:
Υλικά για τις γαρίδες:
2 συσκευασίες Γαρίδες Πανέ με τραγανές νιφάδες καλαμποκιού
Υλικά για το ρύζι ατμού:
- 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 400 ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
Υλικά για τα τραγανά λαχανικά:
- 1 μικρό αγγούρι, πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες ή λωρίδες
- 100 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες ή τριμμένο
Υλικά για τη σος teriyaki:
- 4 κ.σ. σόγια σος
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφένδαμου
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη