Φιλέτο γλώσσα σοτέ σερβιρισμένη με σιγοψημένα τοματίνια και αραβικές πίτες

Συνταγές Ψάρια

Φιλέτο γλώσσα σοτέ σερβιρισμένη με σιγοψημένα τοματίνια και αραβικές πίτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
1 ώρα και 15 λεπτά
Μέτρια

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στη μέση, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, το ελαιόλαδο το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη και το θυμάρι.

Προσθέτετε το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνετε το μείγμα των λαχανικών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 60-65 λεπτά.

Τοποθετείτε τις αραβικές πίτες σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και το τοποθετείτε στον φούρνο με τα τοματίνια στα τελευταία 6-7 λεπτά.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ψήνετε τα φιλέτα γλώσσας και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρετε τις αραβικές πίτες κομμένες στα 8 με τα ψητά τοματίνια και τα φιλέτα γλώσσας από πάνω.

2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Pescanova
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 500 γρ. τοματίνια
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 4 κουταλιές κάπαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια ρίγανη
  • 3-4 κλωναράκια θυμάρι
  • 5 μεγάλες αραβικές πίτες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι