Συνταγές Ψάρια
Φιλέτο γλώσσα σοτέ σερβιρισμένη με σιγοψημένα τοματίνια και αραβικές πίτες
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στη μέση, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες.
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την καστανή και την μαύρη ζάχαρη, το ελαιόλαδο το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη και το θυμάρι.
- Προσθέτετε το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνετε το μείγμα των λαχανικών και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 60-65 λεπτά.
- Τοποθετείτε τις αραβικές πίτες σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί και το τοποθετείτε στον φούρνο με τα τοματίνια στα τελευταία 6-7 λεπτά.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ψήνετε τα φιλέτα γλώσσας και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σερβίρετε τις αραβικές πίτες κομμένες στα 8 με τα ψητά τοματίνια και τα φιλέτα γλώσσας από πάνω.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Pescanova
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 500 γρ. τοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 4 κουταλιές κάπαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3-4 κλωναράκια ρίγανη
- 3-4 κλωναράκια θυμάρι
- 5 μεγάλες αραβικές πίτες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι