Γλώσσα φιλέτο στον φούρνο ψημένη με κολοκυθάκι, φινόκιο και φρέσκα μυρωδικά

Συνταγές Ψάρια

Γλώσσα φιλέτο στον φούρνο ψημένη με κολοκυθάκι, φινόκιο και φρέσκα μυρωδικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη
  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια, τα φινόκιο και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες.
  2. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  3. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με τα φινόκιο και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να μαραθούν ελαφρώς, αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί αποσύρετε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα απλώνετε σε ένα πυρέξ.
  5. Προσθέτετε την κάπαρη μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό λαχανικών.
  6. Τοποθετείτε πάνω στα λαχανικά τα φιλέτα γλώσσας, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 18-20 λεπτά.
  7. Όταν τα φιλέτα γλώσσας είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα λαχανικά με τα φιλέτα γλώσσας πασπαλίζοντας με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά από πάνω.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας Pescanova
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 φινόκιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κουταλιές κάπαρη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  •  ψιλοκομμένα
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι