Γαρίδες με σαλάτα πράσινων λαχανικών και εσπεριδοειδών

Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδες με σαλάτα πράσινων λαχανικών και εσπεριδοειδών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαντολίνο, κόβετε το κολοκυθάκι και το αγγουράκι σε μακρόστενες φέτες και στη συνέχεια το φινόκιο πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες, ενώ χοντροκόβετε το μυρώνι.
  2. Τοποθετείτε τις φέτες αγγουριού και κολοκυθιού σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον αρακά, μαζί με την baby ρόκα και το σπανάκι, το φινόκιο, το μυρώνι και το αβοκάντο, που το βγάζετε σε μικρές κουταλιές.
  3. Τέλος, στο μπολ με τα λαχανικά προσθέτετε τα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο μαζί με τα ξύσματα και τους χυμούς των 3 εσπεριδοειδών, το πετιμέζι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  4. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις γαρίδες για 1’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τη σαλάτα και πάνω τις γαρίδες.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γαρίδες Ινδο-Ειρηνικού Pescanova χωρίς κέλυφος
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 30 γρ. baby σπανάκι
  • 30 γρ. baby ρόκα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 αγγουράκι
  • ½ φινόκιο
  • ½ αβοκάντο
  • 100 γρ. αρακά βρασμένο
  • 2 κουταλιές μυρώνι χοντροκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • Χυμό και ξύσμα από ½ πορτοκάλι
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Χυμό και ξύσμα από ½ λάιμ
  • 2 κουταλιές πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι