Συνταγές Θαλασσινά
Γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα τομάτας και λαχανικά
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι το φινόκιο, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα λαχανικά για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σβήνετε με το ούζο, προσθέτετε τις γαρίδες μαζί με τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3’.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τη φέτα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γαρίδες Ινδοειρηνικού με ουρά Pescanova
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ φινόκιο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 80 ml ούζο
- 2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι