Συνταγές Θαλασσινά
Γαρίδες σουβλάκι σε μαρινάδα ούζου
- Βάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι αποφεύγουμε να καούν στο ψήσιμο.
- Σε βαθύ σκεύος ενώνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε το σκεύος στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Περνάμε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνουμε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρουμε τις γαρίδες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μεγάλες χωρίς κέλυφος
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
5 κ.σ. ούζο
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. γλυκάνισο
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο