Γαρίδες σουβλάκι σε μαρινάδα ούζου

Συνταγές Θαλασσινά

Γαρίδες σουβλάκι σε μαρινάδα ούζου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Βάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι αποφεύγουμε να καούν στο ψήσιμο.
  2. Σε βαθύ σκεύος ενώνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες. Αφήνουμε το σκεύος στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Περνάμε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνουμε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρουμε τις γαρίδες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα της μαρινάδας.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

 

  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μεγάλες χωρίς κέλυφος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 5 κ.σ. ούζο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο