Συνταγές Καλαμάρι & Θράψαλο
Καλαμαράκια τηγανιά με πιπεριές Φλωρίνης και ξύδι βαλσάμικο
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες. Συνεχίζετε, κόβοντας τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβοντας το σκόρδο.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα καλαμαράκια για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, σβήνετε με το βαλσαμικό ξύδι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
- Πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο Pescanova
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
- 3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι