Μπακαλιαράκια μπουρδέτο από την Κέρκυρα

Συνταγές από Ελλάδα

Μπακαλιαράκια μπουρδέτο από την Κέρκυρα

Σαλπάρουμε για Κέρκυρα!
Το όνομα του νησιού, φέρνει αμέσως μουσική στα αυτιά σας! Τόπος με μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση και ξεχωριστή ομορφιά που θα σας μαγέψει. Και τι να πρωτοπούμε για τις Κερκυραϊκές νοστιμιές; Ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, με πρωταγωνιστή το ΠΟΠ κουμ κουάτ, απογειώνουν κάθε πιάτο. Εάν επισκεφτείτε το νησί, μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε το μπουρδέτο. Ένα παραδοσιακό πιάτο με ψάρι, μαγειρεμένο με μία υπέροχη καυτερή κόκκινη σάλτσα.

Πάμε να φέρουμε στην κουζίνα μας νότες από Κέρκυρα;
Μπακαλιάρους Pescanova, θα ετοιμάσετε εύκολα το αρτιστίκ μπουρδέτο, και θα φέρετε τη φρεσκάδα της θάλασσας στο πιάτο σας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Εκτέλεση:

  • Κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε το σκόρδο
  • Τοποθετείτε μια σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο
  • Σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν ιδιαίτερο χρώμα
  • Προσθέτετε το σκόρδο μαζί με το κόκκινο πιπέρι και την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύετε μέχρι να αρωματίσουν και να χρωματίσουν το μείγμα
  • Συνεχίζετε, προσθέτοντας την πάστα τομάτας, την τριμμένη τομάτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να βράσει και να δέσει
  • Όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτετε τα μπακαλιαράκια μαζί με ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 10-12 λεπτά
  • Προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι
  • Σερβίρετε το μπουρδέτο σε μεγάλα, ατομικά πιάτα
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

2 συσκευασίες μπακαλιαράκια Pescanova

150 ml ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πάστα τομάτας
1 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
2 κουταλάκια γλυκιά πάπρικα
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
2-3 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι