Μπακαλιαράκια σούπα με λαχανικά και ρύζι

Συνταγές Ψάρια

Μπακαλιαράκια σούπα με λαχανικά και ρύζι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη
  1. Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το πράσο, τα καρότα και τα κολοκυθάκια στα 4, κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες, το σέλερι σε λεπτές φέτες, τις baby πατάτες στα 8, την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ και χοντροκόβετε το σέλινο.
  2. Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  3. Σοτάρετε τα λαχανικά για 1-2’, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρουν χρώμα και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Προσθέτετε το ρύζι σουπέ και, μόλις το ρύζι απορροφήσει τα λιπαρά στοιχεία, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με την ντομάτα κονκασέ και τα μπακαλιαράκια. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 25-30’.
  5. Όταν η σούπα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι Pescanova
  • 150 γρ. ρύζι σουπέ
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 καρότα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 8 baby πατάτες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουταλιές βούτυρο soft
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι