Συνταγές Μύδια

Παέγια θαλασσινών (μύδια, γαρίδες) με κουρκουμά, μπέικον και αρακά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια

Για τα θαλασσινά
Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα θαλασσινά μαζί με το ½ φινόκιο, το ½ κρεμμύδι, το 1 φύλλο δάφνη και το σκόρδο και μετά τα αποσύρετε σε ένα σκεύος.

Για το ζωμό κουρκουμά
Σε βραστήρα βάζετε το νερό και διαλύετε τον κύβο.

Για τον τραχανά
Σε καθαρό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον, το υπόλοιπο κρεμμύδι και το υπόλοιπο φινόκιο μαζί με το 1 φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνετε με το κρασί. Τοποθετείτε τον τραχανά και προσθέτετε τον ζωμό. Μόλις χυλώσει, προσθέτετε τα θαλασσινά και τον αρακά. Μαζί με το βούτυρο και την παρμεζάνα, προσθέτετε τα ξύσματα, το σχοινόπρασο και τον χυμό από το λάιμ. Διορθώστε με αλατοπίπερο.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 130 γρ. μύδια ψίχα Pescanova
  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
  • 200 γρ. γλυκό τραχανά
  • 120 γρ. μπέικον κομμένο ζουλιέν
  • 90g πράσινα μπιζέλια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο
  • Λευκό κρασί, για το σβήσιμο
  • ½  κύβο λαχανικών
  • 700 γρ. νερό
  • 2 κουταλάκια κουρκουμά
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι