Συνταγές Μύδια

Παέγια θαλασσινών (μύδια, γαρίδες) με κουρκουμά, μπέικον και αρακά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30-60 λεπτά
Μέτρια
  1. Για τα θαλασσινά
    Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα θαλασσινά μαζί με το ½ φινόκιο, το ½ κρεμμύδι, το 1 φύλλο δάφνη και το σκόρδο και αποσύρουμε σε ένα σκεύος.
  2. Για το ζωμό κουρκουμά
    Σε βραστήρα βάζουμε το νερό και διαλύουμε τον κύβο.
  3. Για τον τραχανά
    Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, το υπόλοιπο κρεμμύδι και το υπόλοιπο φινόκιο μαζί με το 1 φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε τον ζωμό. Μόλις χυλώσει, προσθέτουμε τα θαλασσινά και τον αρακά. Δένουμε με το βούτυρο και την παρμεζάνα, προσθέτουμε τα ξύσματα, το σχοινόπρασο και τον χυμό από το λάιμ. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 130 γρ. μύδια ψίχα Pescanova
  • 200 γρ. γλυκό τραχανά
  • 120 γρ. μπέικον κομμένο ζουλιέν
  • 90g πράσινα μπιζέλια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (για το pesto βασιλικού)
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • ελαιόλαδο
  • λευκό κρασί, για το σβήσιμο
  • ½  κύβο λαχανικών
  • 700 γρ. νερό
  • 2 κουταλάκια κουρκουμά
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος