Ταχινοσούπα με γαρίδες

Συνταγές Γαρίδες

Ταχινοσούπα με γαρίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη

Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει. Αλατίζετε, προσθέτετε το κριθαράκι και βράζετε μέχρι να μαλακώσει.

Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνετε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι.

Ρίχνετε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και το αφήνετε να βράσει για 3’.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα.

Παράλληλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρετε τη γάμπαρη για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνει ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα.

Αφού την αλατίσετε, τοποθετείτε 3 τεμάχια γάμπαρη σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γάμπαρη Pescanova χωρίς κέλυφος
  • 50 ml ελαιόλαδο,λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1 λίτρο νερό
  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 250 γρ. ταχίνι
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι