Ταχινοσούπα με γαρίδες

Συνταγές Γαρίδες

Ταχινοσούπα με γαρίδες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
30 λεπτά
Εύκολη
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνουμε να βράσει για 3’.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα.
  5. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρουμε τη γάμπαρη για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνει ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα.
  6. Την αλατίζουμε και τοποθετούμε 3 τεμάχια γάμπαρη σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.
  7. Απολαμβάνουμε ζεστό!
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία γάμπαρη Pescanova χωρίς κέλυφος
  • 50 ml ελαιόλαδο,λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1 λίτρο νερό
  • 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 250 γρ. ταχίνι
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • Αλάτι
  • πιπέρι