Συνταγές Γαρίδες
Ταχινοσούπα με γαρίδες
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνουμε να βράσει για 3’.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρουμε τη γάμπαρη για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνει ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα.
- Την αλατίζουμε και τοποθετούμε 3 τεμάχια γάμπαρη σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.
- Απολαμβάνουμε ζεστό!
Συστατικά:
- 1 συσκευασία γάμπαρη Pescanova χωρίς κέλυφος
- 50 ml ελαιόλαδο,λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 λίτρο νερό
- 250 γρ. κριθαράκι χοντρό
- 250 γρ. ταχίνι
- χυμό από 3 λεμόνια
- Αλάτι
- πιπέρι