Συνταγές Ψάρια
Ψητά μπακαλιαράκια με μαραθόριζα, λαδολέμονο με τζίντζερ, lemongrass και ρίγανη
- Για το λαδολέμονο
Σε μπλέντερ βάζουμε το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες και το λέμονγκρας. Πολτοποιούμε και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά και στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη. - Για τα μπακαλιαράκια
Σε ταψί στρώνουμε τη δάφνη, το φινόκιο και το ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές φέτες, τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, νερό, κρασί και αλατοπίπερο. Στρώνουμε τα ψάρια και ραντίζουμε με το λαδολέμονο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°, για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στο τέλος ξαναραντίζουμε με το αρωματικό λαδολέμονο.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 ml νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 φινόκιο
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.γ. σκόνη λέμονγκρας
- 25 ml χυμό λεμονιού
- 30 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο (για το pesto βασιλικού)
- 100ml κρασί
- 1 tbsp φρέσκο τζίντζερ