Ψητά μπακαλιαράκια με μαραθόριζα, λαδολέμονο με τζίντζερ, lemongrass και ρίγανη

Συνταγές Ψάρια

Ψητά μπακαλιαράκια με μαραθόριζα, λαδολέμονο με τζίντζερ, lemongrass και ρίγανη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15-30 λεπτά
Εύκολη

Για το λαδολέμονο
Σε μπλέντερ χτυπάτε το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες και το lemongrass. Πολτοποιείτε, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σιγά- σιγά και στο τέλος προσθέτετε τη ρίγανη.

Για τα μπακαλιαράκια
Σε ταψί στρώνετε τη δάφνη, το φινόκιο και το ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές φέτες, τα μαρινάρετε με ελαιόλαδο, νερό, κρασί και αλατοπίπερο. Στρώνετε τα ψάρια και τα ραντίζετε με το λαδολέμονο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°, για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στο τέλος ξαναραντίζετε με το αρωματικό λαδολέμονο.

1 Comensal
Συνταγή για 1 persona

Συστατικά:

  • 1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150 ml νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φινόκιο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. σκόνη λέμονγκρας
  • 25 ml χυμό λεμονιού
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100ml κρασί
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ